Összefoglaló 2024. május 19., vasárnap

Bajnok a DVTK kézilabda csapata

Az NB II. Észak-keleti felsőházának utolsó előtti fordulójában Nyírbátorban lépett pályára a DVTK. A piros-fehérek szoros első félidőt követően szerezték meg az újabb győzelmet és a két pontot. A forduló további mérkőzéseinek végeztével pedig matematikailag is biztossá vált, hogy a 3 éve újjáalakult DVTK kézilabda csapata bajnokként jut fel az NB I/B-be.

Bajnok a DVTK kézilabda csapata


Utolsó előtti, 7. fordulójához érkezett az NB II. Észak-keleti felsőháza, ahol a listavezető Diósgyőr a nyolcadik helyen álló Nyírbátor KC otthonába látogatott. A piros-fehérek magabiztosan kezdték a találkozót és 11 perc elteltével két góllal vezettek (3-5). A folytatásban maradt a kevés gólt hozó játék, azonban Molnár Andrásék tovább tudták növelni előnyüket (5-8), amit hazai időkérés követett. Az egy perces pauza stabilizálta a nyírbátoriak játékát, akik a félidő végére közelebb tudtak zárkózni, így 11-12-es vendég vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben öt gólos villámrajtot vett a DVTK, amivel megnyugtató előnyt épített ki (11-17). A hazaiak hiába próbálkoztak újabb időkéréssel és üres kapus támadásokkal a különbség az utolsó öt percig nem változott. A találkozó végjátékában egy jó hazai periódussal négy gólra zárkózott a Nyírbátor, azonban a DVTK győzelme nem forgott veszélyben és 23-27 arányban újabb két pontot szereztek a piros-fehérek.

A találkozón Kohlrusz Levente nyolc, Gulácsi Bálint pedig hét gólt lőtt, míg Gál András ötször vette be az ellenfél kapuját.

A forduló másik mérkőzésén egy órával később a Salgótarján a Hajdúszoboszlóhoz látogatott, ahol kiélezett találkozón 29-29-es döntetlen született. Mivel a sárga-kékek már lejátszották utolsó fordulójukat előrehozva ez az eredmény azt jelentette, hogy a DVTK matematikailag is megnyerte a bajnokságot. A 3 éve újjáalakult piros-fehér csapat így bajnokként jut fel az kézilabda második vonalát jelentő NB I/B-be egy Pazar szezon megkoronázásaként.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 7. forduló

Nyírbátor KC - DVTK 23-27 (11-12)

Nyírbátor, Oktatási Centrum

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: A hazai csapat minden dicséretet megérdemel! Nagyon jól felkészült belőlünk. De a legfontosabb az, hogy elértük a célunkat és győzni tudtunk!

A DVTK kézilabda csapata az utolsó, bajnok avató fordulóban az Opus Tigáz Hajdúszoboszlót fogadja május 25-én a Generali Arénában 17 órától, ahová ingyenes a belépés.