Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 6. forduló

2024. május 4., szombat (Hajdúnánás, Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnok)

17:30 Hajdúnánás KNKFT - DVTK

Mi történt eddig?

A DVTK magabiztos játékkal csoportját megnyerve jutott a felsőházba. A diósgyőriek 11 győzelem mellett egyszer szenvedtek csak vereséget az alapszakaszban a CSÉPE Salgótarján ellen idegenben, ami mellett +115-ös gólkülönbséget alakítottak ki. Hazai pályán az egész alapszakaszban magabiztosan őrizte veretlenségét Molnár András csapata, amit felsőházban is tovább tart. A felsőházat a DVTK öt győzelemmel kezdte, amivel két pontos előnnyel vezeti a tabellát feljutó helyen a Salgótarján ellen három fordulóval a szezon vége előtt.

A Hajdúnánás együttese az alapszakaszt a harmadik helyen zárta 7 győzelemmel, 1 döntetlennel, 6 vereséggel és +43-as gólkülönbséggel. A felsőházba a sárga-fehérek 3 pontot (1 győzelem, 1 döntetlen) hoztak magukkal, amihez ugyan nem tudtak még hozzá tenni, de háromszor is közel voltak a Vác, a Salgótarján és a Gödöllő ellen is a döntetlenhez.

Egymás elleni mérleg

A két csapat előző, 2. fordulós találkozóján a DVTK közel négy hónapot követően tíz góllal, 30-20 arányban győzött a Generali Arénában.

2024.04.06. Észak-kelet felsőház, 2. forduló

DVTK 30-20 Hajdúnánás KNKFT

Várakozások

Molnár András vezetőedző: A szokásos ritmusban készülünk a következő idegenbeli mérkőzésünkre a Hajdúnánás otthonában, akikről tudjuk, hogy a közvetlen vetélytársunktól, a Salgótarjántól is majdnem pontot raboltak. A csapaton érződik, hogy igazán egybe van. Reméljük, hogy ez a harci kedv a következő három fordulóra is kitart. Az ellenfelet tisztelve győzelemre törekszünk, mert csak így érhetjük el a céljainkat.

Kiss Róbert beálló: Az csapategység és a hangulat az egész évben kiváló, az előző két találkozó viszont ezeket csak még jobban fokozta. Ez kihat ránk egy kis önbizalommal is, ami múlthéten is látszódott azon, hogy mennyire élveztük a játékot. Nyilván nem túl lazasággal, hanem egészséges mértékben, amivel a következő három mérkőzésen is szeretnénk játszani. A Hajdúnánás ellen ugyanúgy készülünk, mint minden más találkozóra, nem fogjuk őket lebecsülni a formánk ellenére sem. Komoly céljaink vannak, amiért profi hozzáállással dolgozunk csapatként. Meccsről-meccsre szeretnénk tovább fejlődni. Sikerült közel 50 gólt lőnünk, de például a védekezés tekintetében majdnem kaptunk 30-at, tehát vannak olyan elemei a játénak, amit lehet fejleszteni. Ezért is jó egy csapat, ha tudjuk, hogy mindig van min fejleszteni és javítani, nem csak megelégszünk azzal ahol állunk.

A 6. forduló programja

2024. május 4., szombat

17:00 Nyírbátor KC -  CSÉPE Salgótarján SKC

17:00 Hajdúböszörményi TE - Gödöllői KC

17:30 Hajdúnánás KNKFT - DVTK

18:00 Váci FKA - Opus Tigáz Hajdúszoboszló

Tabella

-pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredményt dönt