Összefoglaló 2024. március 9., szombat

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 74-75

A csodálatos, mégis fájdalmasan véget érő Euroliga-szereplés után nem sok ideje maradt szomorkodni Völgyi Péter játékosainak, mert a Tippmix Női NB I. A-csoport 16. fordulójában az a SERCO UNI Győr fogadta Kányásiékat, amelyik még nem tett le arról, hogy megszerezze az alapszakasz első helyét. Erre esélye sem volt, de arra igen, hogy megnyerje a találkozót, de végül ezt sem engedte meg a DVTK HUN-Therm, mert kevesebb, mint egy másodperccel a mérkőzés vége előtt a fantasztikus Lelik Réka távoli dobása célba ért, így a piros-fehérek megőrizték a veretlenségüket a bajnokságban, és biztosan alapszakasz-győztesek (74-75)

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 74-75



Az első perc végén Aho Nina kissé szerencsés palánkos hárompontosával mi szereztük a mérkőzés első találatát, erre Gyöngyösi gyorsan válaszolt egy kettessel, majd Ana Tadić mutatott be szép centergólt. A következő percekben sem fogták magukat vissza a csapatok, a győrieknél Dombai, a mieinknél Jovanović lépett elő vezérré (9-9). A negyed derekához érve négy egységgel igyekezett szökni a kisalföldi gárda, de ekkor jött Kányási Veronika, csapatkapitányunk öt pontjával újra nálunk volt az előny (13-14). Közelről Anigwe is megszerezte első pontjait, a túloldalon viszont előbb Lelik, majd Charles zúzott be egy-egy triplát, nem is maradt el Cziczás László időkérése (15-20). Szűk három perc maradt a negyedből, Bach és Grigalauskytė két-két büntetőjével folytatódott a meccs, a hárompontos kísérletek kimaradtak mindkét oldalon. Az első etap vége előtt még Gyöngyösi büntetőinek örülhettek a hazai nézők, a DVTK HUN-Therm egy formás akcióval válaszolt, melyet Milica fejezett be szép kosárral (19-24).

 

 

Úgy kezdődött a második játékrész, hogy Anigwe közelijére Lelik reagált egy újabb hármassal, majd Gyöngyösi gyötörte be a labdát a gyűrűbe. A magyar válogatott Lelik Réka és Kaila Charles újabb hármasaival igyekeztünk ellépni riválisunktól, de Dubei is megdobta csapata első távoliját, és gyorsan jött Anigwe újabb palánk alólija, tehát egycsapásra szorossá vált az összecsapás (30-33). A negyed közepén visszavettek a csapatok, már legalábbis, ami a pontgyártást illeti. Percekig csak büntetővonalról találtak gyűrűbe a játékosok. Kiegyenlített volt a játék, Goree és Dubei közeli találataival zárkózott a győri csapat, szerencsére Tenyér Zsófi első rádobása sikeres volt, ezzel a távolival újfent levegőhöz jutottunk (34-38). Az első félidő hajráját megnyomta a Cziczás-csapat, amely egy 6-0-s rohammal megfordította mérkőzés állását (40-38).

 

A térfélcserét követően sajnos bennragadtunk az öltözőben. A védekezésünkkel nem volt gond, hiszen három perc alatt mindössze négy pontot kaptunk, viszont a támadásaink rendre elhaltak. A 24. perc végén aztán Jovanović végre megtörte a jeget (44-40). A diósgyőri drukkerenek újabb két percet kellet várni kedvenceik újabb kosarára, amikor Aho Nina tempója sült, majd Tadić is megvillant, miközben a győriek sem tudtak ellépni (47-44). Nem született sok pont ebben a negyedben, és ez a mieink dicsérete, mert sikerült féken tartani a győriek támadógépezetét. Dombai és Bach kettesei között francia centerünk villant meg egy 2+1-es akcióval, és bár egyre nyílt az olló a játékrész végére, Grigalauskytė révén miénk volt az utolsó szó a harmadik játékrészben (54-49).

Carleton és Anigwe dupláira egy időkéréssel reagált Völgyi Péter, és ez jó ötletnek bizonyult, mert az eligazítás után Lelik szép egyéni megmozdulásával a piros mezesek is ötven fölé mentek, majd a következő támadás végén Kányási is hintett egy hármast a sarokból (58-54). Bach, Jovanović és Dombai hárompontosai is tűpontosak voltak, majd Veronika 2+1-sel faragta a hátrányt (64-60). Carleton és Anigwe büntetői között újfent montenegrói válogatottunk szórt egy újabb triplát, igazán élvezetessé vált a rangadó. Egy újabb egységgel Grigalauskytė csökkentette a távolságot, Carleton viszont az övéit lökte tovább egy duplával. Lelik két pontot érő csodálatos megmozdulása után valamivel több mint két perc volt hátra a találkozóból (68-66). Réka dobhatott két büntetőt, a második bement, majd időt kért a házigazda. A figurájukat megcsinálták, Anigwe könnyű kosarat szerzett, erre Charles válaszolt, viszont Dombai kettesével újfent a Győr tűnt győztesnek (72-69). Ekkor a remekül játszó Jovanović bedobta a harmadik hárompontosát, és még büntetőt is dobhatott, ami sajnos kimaradt. A másik oldalon viszont Dombai a lefújás előtti pillanatokban újabb kosarat szerzett, 0,6 másodperc volt hátra a találkozóból. Völgyi Péter időt kért, Aho Nina Lelikhez passzolt, aki tüzelt, és labdája beszédelgett a gyűrűbe, így ha némi szerencsével is, de nem érdemtelenül megnyertük a rangadót  (74-75).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 16. forduló

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 74-75 (19-24, 21-14, 14-11, 20-26)

Győr, Győr Városi Egyetemi Sportcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Cziffra Csaba Zsolt, Dr. Németh Patrik.
Győr: Dubei 9/3, Dombai 21/3, Carleton 9, Gyöngyösi 6, Goree 8. Csere: Anigwe 14, Bach 7/3, Molnárová, Török. Vezetőedző: Cziczás László.
DVTK: Aho T., Aho N. 5/3, Charles 10/6, Jovanović 17/9, Tadić 7. Csere: Kányási 11/6, Grigalauskytė 5, Lelik 17/12, Oláh, Tenyér 3/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: – Több szempontból is érdekes meccs volt, kíváncsi voltam, hogyan reagál a csapat a héten történtekre, túltette-e magát az Euroliga-vereségen. Az elején kicsit akadozott a játékunk, de ha kicsit jobban dobunk, nagyobb különbségre is szert tehettünk volna. A győri csapat a folytatásban megmutatta miért is áll a második helyen, húzott egy nagyot a védekezésén, erre nem jól reagáltunk, de aztán tudtunk változtatni, távolról is és gyűrű alól is betaláltunk, örülök a veretlenségnek.

Lelik Réka: – Fáradtan kezdtünk, egy nehéz periódus közepén vagyunk. Sikerült mindent megtennünk, voltak hibáink, ezeken dolgozni kell, de örülök, hogy meg tudtuk őrizni a veretlenségünket.