Összefoglaló 2024. május 21., kedd

"Szeretnénk még jobb helyezéssel megörvendeztetni a szurkolóinkat"

Idegenbeli döntetlennel zárta az OTP Bank Liga 2023/2024 évi kiírását a DVTK Székesfehérvárott, így végül a tabella hetedik helyén végzett. A találkozót követően Bokros Szilárddal beszélgettünk.

"Szeretnénk még jobb helyezéssel megörvendeztetni a szurkolóinkat"


A DVTK nagy küzdeni tudásáról bizonyságot téve szerzett pontot az utolsó fordulóban.

- Tudtuk, hogy a fehérváriaknak nagyon fontos az utolsó mérkőzés, mert éremért küzdenek, viszont nekünk akadt még tartozásunk a szurkolók felé az újpesti szégyenletes teljesítmény miatt, mert a Ferencváros elleni győzelem sem volt elég arra, hogy megbékítsük őket, és megmutassuk, milyen karakter lakozik bennünk - kezdte Bokros Szilárd. - Szerettük volna hazavinni mind a három pontot, és megakadályozni, hogy a Fehérvár a szurkolóival ünnepeljen a meccs végén. A győzelem nem jött össze, de mindenki odatette magát, és remekül helytállt. Noha nem sikerült gólt szerezni, de az mindenképpen dicséretes, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Most elmegyünk pihenni, és négy hét szabadságot követően újult erővel vágunk neki a felkészülésnek, hogy jövőre még nagyobb célért küzdjünk.

A DVTK hetedik alkalommal nem kapott gólt ebben a bajnokságban.

- A védőket és a kapust elsősorban az minősíti, hogy hány találkozót hoznak le kapott gól nélkül - osztotta meg. - Az utolsó két találkozón nem kaptunk gólt, mondhatni helytállt a védelem, működött az, amit kitalált a Mester (Vladimir Radenković vezetőedző - a szerk.). Nem engedtünk túl sok helyzetet a Fehérvárnak, előre játékban azonban előre kell lépni annak érdekében, hogy eredményesebbek legyünk, és mérkőzéseket nyerjünk. Több és nagyobb gólhelyzetet kell kidolgozni, mert ezen a téren elmaradtunk a várakozástól.

Bokros Szilárd bal oldali belső védőként kezdte a mérkőzést, majd jobb oldali szárnyvédőként fejezte be.

- Bal oldali védő a posztom, de korábban sokat szerepeltem a középpályán, az utánpótlás éveket pedig belső védőként töltöttem, így ezek a posztok nem idegenek számomra - reagált a felvetésre. - Jobb oldali védőként pedig már tavaly is játszottam, illetve időnként az edzéseken is odatettek. Mindig igyekeztem kihozni magamból a maximumot, úgy érzem, mindkét poszton rendben volt a teljesítményem. Láthatja a stáb, hogy jobb és bal oldali védőként, belső védőként és a középpályán is használhatnak, és valószínűleg megállom a helyem, mert sokoldalú játékos vagyok.

A VAR javaslatára Karakó Ferenc játékvezető két gólt is érvénytelenített les miatt.

- Az első gól után kérdeztem Levestől (Szabó Levente - a szerk.), hogy mi történt, mire ő rögtön mondta, hogy szabálytalankodtak ellene - idézte fel. - Ezért nyugodtan vártam a döntést, bíztam benne, hogy érvénytelenítik a gólt, mert fontos volt, hogy 0-0-lal vonuljunk az öltözőbe. A második gól után pont előttem ünnepeltek a hazai játékosok a közönségükkel, ami eléggé megviselt. De szerintem az egész csapat hasonlóan érzett, mivel a 90 perc alatt hatalmas munkát tettünk a mérkőzésbe. A sors azonban így akarta, és meghozta a gyümölcsét, hogy mindent kitettünk a pályára.

A találkozó 73. percében Gera Dániel helyett Ondřej Bačo állt be, a csapatkapitányi karszalagot pedig Bokros Szilárd kapta meg pályafutása során először.

- Akkor is rendkívül megtisztelő felvenni a kapitányi karszalagot, ha tudom, hogy Holdampf Gergő az első számú kapitány, és Alexander Vallejo, Szatmári Csaba és Gera Dániel is előttem állnak a sorban - fejezte ki örömét. - Nagyon szépen köszönöm a srácoknak, külön Gera Daninak, hogy bíztak bennem. A szezon eleje nem úgy alakult, ahogy terveztem, de soha nem adtam fel, rengeteget edzettem külön. Ez egy gesztus felém, ami arra ösztönöz, hogy folytassam tovább, és rendben lesz minden.

A mérkőzés után szokás szerint megfürödtek és átöltöztek a játékosok, ám Bokros Szilárd mégis diósgyőri szerelésben hagyta el a Sóstói Stadiont. Egy Jurek feliratú 11-es mezben.

- Jurek Gábor a szobatársam az idegenbeli túrákon, és az edzőtáborban is valószínűleg azok leszünk. Nagyon jó barátságot ápolunk, és már korábban megbeszéltük, hogy a mérkőzés után mezt cserélünk. Nemsokára sok pénzt fog érni, úgyhogy biztosan megtartom - árulta el.

A DVTK a 7. helyen végzett az OTP Bank Liga 2023/2024 évi kiírásában újoncként.

- A bajnoki rajt előtt azt mondtam, hogy az első ötben végez a csapat, ami nem jött össze. Visszatekintve azonban a reális célunkat, a stabil bennmaradást jó pár fordulóval ezelőtt elértük. Véleményem szerint rendben van a 7. hely, de jövőre szeretnénk még jobb helyezéssel megörvendeztetni a szurkolóinkat - fejezte be Bokros Szilárd.