Óvatos játékkal indult a meccs, kevés helyzettel. A 4. percben Hodos már csak a kapussal állt szemben, de lövését magabiztosan védte Kiss. A 7. percben megszerezték a vezetést a DVTK Jegesmedvék: Láda oldalról lőtte rá a korongot, amely felpattant Silán, majd a kapuba hullott 1-0). A 12. percben Tóth közeli lövését védte bravúrral Sila. A 12. percben, emberelőnyben egyenlített az Újpest: Kiss még kitolt egy távoli lövést, ám az őrizetlenül maradt Virág közelről a hálóba emelt (1-1). A 17. percben Sagert kékvonalas bombáját Sila fejjel védte, majd egy perc múlva Booras nagy löketét hárította bravúrral.

Kettős előnyből sem ment

A második harmadból alig egy perc telt el, amikor a DVTK Jegesmedvék kettős emberelőnybe kerültek, ám ezt nem sikerült kihasználni. Nem sokkal később a vendégek játszhattak egy embernyi fölényben, ám ők sem tudtak ezzel élni. A harmad felénél egyenlő létszámnál is beszorult az Újpest, ám Sila remekül védett. Ezután kijött a szorításból a vendégcsapat, és ekkor Kiss bizonyította, hogy remekül megállja a helyét a kapuban. Fél perccel a vége előtt Lindgren lőtt a harmad közepéről a diósgyőri kapuba (1-2). A bírók hosszasan videóztak, de végül megadták a gólt.

Somogyi döntött

A harmadik harmad 4. percében Booras lövés átcsúszott Sila lábai között és – ez a sajtóhelyről, az újpesti kapu fölül egyértelműen látszott – a gólvonal mögé jutott. A bírók ezúttal is hosszú ideig nézték a kamerák felvételeit, és végül megadták a gólt (2-2). Nagy küzdelem alakult ki, mindkét oldalon helyzetekkel, de gól nélkül. A 17. percben kihasználta emberelőnyét a DVTK: Somogyi a kapu előteréből lőtte ki a jobb alsó sarkot (3-2).

DVTK Jegesmedvék - UTE 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)

Miskolci jégcsarnok 900 néző. Játékvezető: Németh, Kincses, Soltész, Soós
DVTK Jegesmedvék: Kiss – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.
UTE: Sila – Huba, Feil, Nemes, Lindgren, Gröschl, Mihalik, Egyed, Zalavári, Dömötör, Dósa, Hegyi, Virág, Pichler, Kiss, Garbacz, Hodos, Csanyi, Turbucz, Sommer, Kiss, Pleszkán(k). Edző: Szilassy Zoltán.

Gól: Láda, Booras, Somogyi ill., Virág, Lindgren
Kiállítás: 6 perc illetve 10 perc

Mayer Péter: Sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezek kihasználása nem volt a legjobb. Ám amíg megtaláljuk az utat a győzelemhez, addig ez inkább egy finomításra váró feladat. Helyenként jól játszottunk, több periódusban is uraltuk a játékot, és végül be tudtuk ütni a győztes gólt.

Szilassy Zoltán: A DVTK dominált a mérkőzésen, ám a defenzív játékunk jó volt. A végén több kiállítást szedtünk össze a kelleténél, és végül így kaptuk a harmadik gólt. Úgy érzem egy pontra legalább rászolgáltunk volna.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!