Beharangozó 2024. április 13., szombat

Kellő önbizalommal és szenvedéllyel

Budapesten játszik a DVTK vasárnap kora délután az MTK vendégeként az OTP Bank Liga 28. fordulójában. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk.

Kellő önbizalommal és szenvedéllyel


Március 30. és április 14. között négy bajnoki és egy kupamérkőzés szerepel(t) a DVTK programjában. Ezt a sorozatot zárja le a Diósgyőr az MTK ellen.

- Bő két hét alatt az ötödik mérkőzés vár ránk vasárnap délután - kezdte Vladimir Radenković. - Úgy érzem, a játékosok erőnlétileg bírják a terhelést, de néhány poszton ráfér a csapatra a frissítés. Persze minden mérkőzésen előfordulnak holtpontok, de amint azon átlendülnek a játékosok, egyből látszik, hogy fizikailag rendben vannak. Elsősorban a fiatalokon érezni, hogy számukra fejben sűrű a tavaszi program, mert ne felejtsük el, hogy Jurek Gábor és Bényei Ágoston a válogatott szünetben is játszott az U21-es nemzeti csapatban.

Szerda este a 21. fordulóból elhalasztott bajnokin Branislav Danilović először védte a diósgyőri kaput ebben az idényben.

- Jelentősen megkönnyíti egy vezetőedző dolgát, hogy a DVTK keretében sok jó labdarúgó található, akik mindig úgy készülnek, hogy pályára tudjam küldeni őket, és amikor ez megvalósul, akkor kiadják magukból a maximumot. Ez igaz Bakira (Branislav Danilović - a szerk.), de a fiatal kapusok is kiválóan dolgoznak, valamint a mezőnyjátékosokat is sorolhatnám - mondta.

Az FTC elleni mérkőzésre Vladimir Radenković játékrendszert váltott, és három belső védővel küldte pályára a csapatot. Ennek kapcsán arról érdeklődtünk, hogy a jövőben is számíthatnak-e az ellenfél edzői hasonló meglepetésekre.

- Úgy tervezem, hogy a nyári felkészülés során még több játékrendszert is megtanulunk annak érdekében, hogy az ellenfél még nehezebben tudjon felkészülni ellenünk - árulta el. - Utána pedig szeretnénk addig eljutni, hogy a megszerzett tudás birtokában akár mérkőzés közben is egy adott jelre felállást tudjunk váltani. De ezt tényleg csak a két bajnokság között lehet begyakorolni, mert sok idő és sok munka szükséges hozzá.

Az MTK teljesítménye kicsit hasonlít a Diósgyőréhez, mert egyrészt mindkét csapat újoncként közel áll ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsa a bennmaradást, másrészt mindkét oldalon egymást váltják a vereség és a győzelem nélküli sorozatok.

- Én egészen másként látom az ellenfél teljesítményét - reagált. - Az MTK egy jó csapat, öröm nézni a mérkőzéseiket, Horváth Dávid kollégám jó munkát végez velük. Kádár Tamás és Bognár István képességeit jól ismerem még Diósgyőrből, Nemanja Antonovval pedig a szerb korosztályos válogatottaknál dolgoztam korábban. De rajtuk kívül vannak jó játékosaik, akik modern focit játszanak, próbálják minél gyorsabban befejezni a támadásokat, és igyekeznek minél nagyobb létszámban érkezni a 16-oson belülre.

A DVTK vasárnap kora délután játszik a Hungária körúton az MTK ellen, ahol kulcskérdés lesz, mennyire bátran játszik a csapat.

- Amikor elkezdtük a közös munkát Diósgyőrben, akkor kellő szenvedéllyel és magabiztossággal játszottak a srácok, ám a Paks elleni győzelem után ez valamiért elveszett - ismerte el. - Persze azt se feledjük, hogy amikor kikaptunk, akkor kétszer a mezőnyből minden szempontból kiemelkedő FTC ellen szenvedtünk vereséget. A szerda esti Ferencváros elleni mérkőzés második félidejének nagyon fontos fejleménye, hogy visszanyertük az önbizalmunkat és a hitünket, amiben nagy segítségünkre volt a a szurkolótáborunk, akik akkor is buzdítottak minket, amikor mindenki más abbahagyta volna, hiszen annyira magunk alatt voltunk. A 30. és a 45. perc között a védekezésünk több problémával küszködött, és hiába játszottunk kétgólos hátrányban, mégis hallottuk a szurkolóink hangját a lelátóról, és tudtuk, ha ők nem adják fel, akkor nekünk sem szabad. Hatalmas köszönettel tartozunk nekik - ezért ment ki a lefújás után az egész csapat és a teljes stáb a vendégszektor elé -, mert erőt adtak nekünk, és a szünet után már sokkal jobban játszottunk. Az MTK ellen innen kell folytatni, és akkor vissza tudunk térni a győztes útra, ahol korábban jártunk. Egyre közelebb érünk a bajnokság végéhez, amikor minden egyes pontnak megnő a jelentősége a minél jobb helyezés elérése szempontjából, ami kellő motivációt jelent a játékosok számára. Bízom benne, hogy három ponttal gazdagabban térünk vissza Diósgyőrbe! - fogalmazott Vladimir Radenković vezetőedző.