Összefoglaló 2024. április 10., szerda

FTC - DVTK 2-1 (2-0)

A DVTK 2-1-es vereséget szenvedett az FTC vendégeként az OTP Bank Liga 21. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A DVTK kezdőcsapata több helyen is változott rotáció és egészségügyi okok miatt, hiszen a sérülésből lábadozók mellett Artem Odyntsov, Marco Lund és Ondřej Bačo is megbetegedett, így nem tudták vállalni a játékot. A mérkőzés rosszabbul nem is indulhatott volna, egy pontatlan passz után már az első percben hátrányba került a Diósgyőr, majd húsz perccel később egy hatalmas bombagóllal duplázták meg előnyüket a vendéglátók. A szünet után a DVTK egyre többször tudott kibújni a fehér mezesek nyomásából, és Rudi Požeg Vancaš szépített is. A folytatásban is jellemzően az FTC támadott, Branislav Danilović több bravúrt is bemutatott, de a Testgyakorlók is veszélyes ellentámadásokat vezettek, egy ilyen végén Vladislav Klimovich lövése a keresztlécet találta el. A rendes játékidő végén még Jurek Gábor csapott le kis híján egy röviden hazaadott labdára, de az egyenlítés nem sikerült.

FTC - DVTK 2-1 (2-0)


OTP Bank Liga 21. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 2-1 (0-2)

Budapest, Groupama Aréna, 9473 néző. Játékvezető: BERKE Balázs (KÓBOR Péter, VÍGH-TARSONYI Gergő).
FTC: DIBUSZ Dénes - BOTKA Endre, Myenty ABENA, Ibrahim CISSÉ, Eldar ĆIVIĆ - Stjepan LONČAR, Habib MAÏGA, Mohammad ABU FANI - Edgar SEVIKYAN, VARGA Barnabás, MARQUINHOS. Vezetőedző: Dejan STANKOVIĆ.
DVTK: Branislav DANILOVIĆ - BÉNYEI Ágoston, SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, BOKROS Szilárd, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ. 

Csere: BÉNYEI Ágoston helyett Vladislav KLIMOVICH a 46., VARGA Barnabás helyett Kenan KODRO, Eldar ĆIVIĆ helyett Cristian RAMIREZ és Stjepan LONČAR helyett Mohamed Ali BEN ROMDHANE a 65., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI helyett SZABÓ Levente és Edgar SEVIKYAN helyett Kristoffer ZACHARIASSEN a 74., Elton ACOLATSE helyett JUREK Gábor a 82., MARQUINHOS helyett Cebrail MAKRECKIS a 83. percben.
Sárga lap: Mohammad ABU FANI a 18., BÉNYEI Ágoston a 28., SZATMÁRI Csaba a 35., BOTKA Endre a 63., Rudi POŽEG VANCAŠ és Myenty ABENA a 74., Bozhidar CHORBADZHIYSKI a 90+4. percben.
Gólszerző: VARGA Barnabás (1-0) az 1., Edgar SEVIKYAN (2-0) a 22., Rudi POŽEG VANCAŠ (2-1) az 56. percben.


Kulcspillanatok

1. perc: Bokros adott haza röviden, Varga Barnabás pedig lecsapott a labdára. Megelőzte, megkerülte Danilovićot, majd tíz méterről az üres kapuba passzolt, 1-0.

22. perc: Botka tolta jobbra a labdát. A szélen érkező Edgar Sevikyan egyet tolt befelé, majd a tizenhatos sarkától kilőtte a hosszú felső sarkot, 2-0.

56. perc: Klimovich emelte be a labdát a tizenhatoson belüre, Cisse elvétette, és a jó ütemben érkező Rudi Požeg Vancaš lecsapott rá, majd Dibusz mellett elhúzva a kapuba továbbított, 2-1.

A találkozó eseményei percről percre

Edzői értékelések

Leandro De Almeida (Dejan Stanković helyett)

Vladimir Radenković