Tippmix Női NB I. A-csoport, 18. forduló

18:00 TARR KSC Szekszárd - DVTK HUN-Therm (Szekszárd, Városi Sportcsarnok)

 

Mérkőzéssel kapcsolatos információk

Helyszín

Szekszárd, Városi Sportcsarnok - 7100 Szekszárd, Keselyűsi út 3.

 

Jegy- és belépési információk

A TARR KSC Szekszárd tájékoztatása szerint a vendégszurkolók a főbejáraton fognak tudni bemenni a csarnokba. A vendégszektor a vendég kispad mögötti szektor lesz.

A belépőjegyek ára így alakul: A felnőtt jegyek 2000 forintba kerülnek. A diák/nyugdíjas belépők ára 1500 forint. 10 éves kor alatt a belépés díjtalan.

Jegyet csak a helyszínen lehet váltani, és kizárólag készpénzes fizetés lehetséges.

Pénztár/kapunyitás: 16:30

Közvetítés

A találkozót a MindioGO TV közvetíti, az mkosz.hu oldalon szöveges tudósítás olvasható.

Ellenfél-leső

A TARR KSC Szekszárd 11 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella harmadik helyét foglalja el. A tolnaiak nem jutottak be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, hiszen a negyeddöntőben vereséget szenvedtek a későbbi győztes Sopron Basket együttesétől. A múlt hétvégén a BEAC ellen játszottak felkészülési mérkőzést, melyet 120-81 arányban meg is nyertek. A magyar bajnokság legutóbbi fordulójában egy egylabdás mérkőzésen szenvedtek vereséget a Sopron Basket otthonában. A szekszárdiak óriási harcban vannak a Péccsel és a Sopronnal a tabella harmadik helyéért, így az ő szempontjukból ennek a találkozónak hatalmas a tétje. 

Egymás ellen

A két csapat a bajnokság 9. fordulójában találkozott az idei bajnokságban, akkor a diósgyőri alakulat hazai pályán 72-64 arányban győzött. Ellenfelünk keretében azóta változás történt, hiszen leigazolták Bernáth Rékát, aki az előző szezonban a miskolci csapatot erősítette. A tavalyi szezonban összesen öt mérkőzést játszott egymással a két együttes (két mérkőzést az alapszakaszban, hármat a bronzéremért folytatott harcban), mindkét csapat csak a hazai pályáján tudott nyerni. 

2023. december 17.

DVTK HUN-Therm - TARR KSC Szekszárd 72-64 (15-13, 24-14, 15-13, 14-19)

Edzői várakozás

Völgyi Péter: -  A hétfő és a kedd pihenőnap volt. A februári, márciusi sorozat iszonyatosan nehéz és hosszú volt. 3 fronton is versenyben voltunk, ebből már csak a magyar bajnokság maradt.  Nagyon kemény sorozat volt, és nagyon csalódott , vlamint szomorú volt mindenki az elveszett Magyar Kupa döntő miatt. Ez a csapat azonban a mi csapatunk vereség, és miénk győzelem esetén is. 
A szombati Szekszárd elleni mérkőzésünk nagyon kemény mérkőzés lesz. Motivál minket, hogy szeretnénk megőrizni veretlenségünket. Ellenfelünk jól szervezetten védekezik, nekünk arra kell törekednünk, hogy minimalizáljuk az eladott labdákat, és hogy a saját játékunkat játsszuk. Ezután szinte azonnal kezdődik a rájátszás. A negyeddötők után 3 hétre leáll a bajnokság. Ez egy speciális időszak lesz, azonban addig még az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk.