- Szeretném megköszönni a résztvevő intézmények vezetőinek és pedagógusainak, hogy elfogadták a meghívásunkat és jelen tudtak lenni az eseményen - fogalmazott Sütő Krisztián, a DVTK LSA női szakágvezetője. - Célunk továbbra is, hogy az intézményeket közelebb hozzuk a DVTK-hoz, jó partneri kapcsolat alakuljon ki. Mellette pedig szeretnénk a női labdarúgást népszerűsíteni és verseny lehetőséget biztosítani az amatőr futballt kedvelő leány tanulóknak egy-egy ilyen nap alkalmából.

A tornával kapcsolatban Sütő Krisztián külön kiemelte: minden pedagógus nagyon pozitívan segítette a munkát és mindenben partnerek voltak, illetve több helyről is pozitív visszajelzést érkezett a program alatt és után. Az eseményen huszonhárom intézmény volt jelen. Az első korcsoportban négy, a második korcsoportban nyolc, a harmadik korcsoportban hat csapat, a középiskolásoknál pedig öt együttes mérte össze a tudását.

- Közel kétszáz lány volt, akik szinte az egész akadémiát betöltötték. Gyerekként, felszabadultan fociztak egész nap - folytatta Sütő Krisztián. - Nagyon sok tehetséges kislányt láthattunk a pályákon, akik már napközben is érdeklődtek a női futball iránt, többen szinte azonnal szerettek volna csatlakozni a DVTK LSA csapatszintű edzéseihez. 

A Nőnapi Intézményi Torna felelőse az akadémián belül Papp Dávid volt, aki nem csak az előkészítő munkában, hanem a sikeres nap érdekében is nagyon sokat tett. Csakúgy, mint a női szakág többi edzője, sportszakemberek és az utánpótlás leány labdarúgók. 

- Sok szervezést igényelt ez a nap, de egyértelműen megérte - szögezte le Papp Dávid. - Első alkalommal 104 fővel zajlott a rendezvényünk, amit most sikerült majd megduplázni. 193 fővel, 23 csapat részvételével zajlott le a torna. Jó volt látni, hogy a borongós időben milyen sok lány önfeledten és boldogan rúgja a labdát első osztályos kortól egészen középiskolásokig. Rengeteg gólt, cseleket, szép megmozdulásokat láthatott az, aki kint volt az akadémia pályáján. Voltak, akik ugyanúgy örültek egy-egy szép cselnek a csapattársaiktól, mint a góloknak.

Mivel nagyon jól sikerült a torna ezért a DVTK Labdarúgó Sportakadémia a jövőben bővíteni szeretné az óvodás korcsoporttal is, illetve még több iskola bevonásán dolgoznak a jövőben. 

- Szeretném, ha ez az esemény hagyomány lenne Diósgyőri, Miskolc és az intézmények életében. Legyen ez az a nap, ami a labdarúgást szerető, kedvelő lányoké. Köszönöm minden résztvevőnek és a női szakág kollégáinak a segítséget a rendezésben és lebonyolításban - zárta gondolatait Papp Dávid. 

A II. Nőnapi Intézményi Torna végeredménye

I korcsoport

1. Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola
2. Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola
3. Fazekas Utcai Általános Iskola
4. Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola

Különdíjak

Gólkirálynő: Szabó Szófia
Legjobb játékos: Kiss Liána Zohara

II. korcsoport

1. Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola
2. Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola
3. Szabó Lőrinc Általános Iskola
4. Nagy Lajos Király Általános Iskola
5. Bulgárföldi Általános Iskola
6. Fazekas Utcai Általános Iskola
7. Hermann Ottó Általános Iskola
8. Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola

Különdíjak

Gólkirálynő: Bódi Luca
Legjobb játékos: Móricz Boglárka
Legjobb kapus: Barati Alíz

III. korcsoport

1. Könyves-Kaffka Általános Iskola
2. Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola
3. Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola
4. Bulgárföldi Általános Iskola
5. Fazekas Utcai Általános Iskola
6. Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola

Különdíjak

Gólkirálynő: Bernai Hanna
Legjobb játékos: Mihalec Viktória
Legjobb kapus: Sziszák Zsófia

Középiskolás korcsoport

1. Lévay József Református Gimnázium
2, Ferenczi Sándor Egézségügyi Szakközépiskola
3. Avasi Gimnázium
4. Baross Gábor Szakközépiskola
5. Don Bosco Szakközépiskola

Különdíjak    

Gólkirálynő: Lengyel Liliána
Legjobb játékos: Kiss Alexa
Legjobb kapus: Pásztor Netti