Nehéz, esős körülmények között kedden mutatkozott volna be az EYOF-on két piros-fehér atlétánk, azonban a rossz időjárás miatt a férfi távolugrás indulói, köztük Hajdu Áron, hiába melegítettek be kétszer is, másnapra halasztották versenyszámukat. Lalik Petra 400 gáton viszont elrajtolhatott a második futamban, ahol 1:00.81-es időeredménnyel a harmadik helyen ért célba, amivel ugyan nem sokkal, de lemaradt a fináléról és a 10. helyen zárt.

Másnap Hajdu Áron is bemutatkozhatott hivatalosan és nem is akárhogyan. László István tanítványa szoros versenyben 650 cm-el bejutott a csütörtöki döntőbe. Az igazán magas színvonalú fináléban pedig atlétánk folytatva jó formáját 693 cm-es fantasztikus egyéni csúcsot ugrott, amivel a 10. helyen zárt pár centire a nyolcas döntőtől.

Az egyéni számok után a svédváltóban szurkolhattunk versenyzőiknek. Majkut Gergely tanítványával a csapatban a leány svédváltó a 13. helyen végzett, míg a fiúknál a döntőben a 100 métert futó Hajdu Áronnal az ötödik lett a magyar négyes.