A mesésen sikerült tavalyi szezon után idén a spanyolországi Astorga városában indítja az évet Mészáros László a Pro League világbajnokságán, majd az angliai Nottingham városában az IPL (International Powerlifting League) Európa-bajnokságán folytatódik számára a 2023-as idény, ami egyben kvalifikációként is szolgál majd az orlandoi Mr.Olympiára.

- Ebben az évben már kevesebb versenyen fogok részt venni. A tervek szerint ezen a kettőn tavasszal és még kettőn az év végén, mivel ezekre tudok megfelelően felkészülni. - kezdte többszörös világ és Mr.Olympa győztes erőemelőnk. - A mostani tavaszi felkészülés jól sikerült, közel vagyok megint ahhoz a szinthez, amin tavaly voltam az Olympian, a 275-280 kilóhoz. A súlyom is nagyon jó, 135 kg a tavalyi 132-höz képest. Illetve nem volt sérülésem, nem hátráltatott semmi. Az alaperőmet egész magasnak érzem, de tisztán látni csak a versenyen fogok majd. Mindenféleképpen az lesz a célom Spanyolországban, hogy stabil legyek és ott ki fog derülni a hogyan tovább. Akkor már azt is fogom látni, hogy mit kell kihozni magamból, hiszen nem akarok megsérülni és túlfeszíteni a húrt, de ha érzem magamban a rekordot meg fogom próbálni, ha nem akkor pedig a győzelem a lényeg. A fő csapás úgyis az év vége lesz, de azt gondolom, hogy már tavasszal minden jól jött össze. Jó volt a csapatmunkánk, a fiúk is kiválóan segítettek, akiknek szintén jól sikerült a tavaszi szezon. Az angliai Eb-n most fogok először indulni két kategóriában, az open és a masters versenyben. Az utóbbi világcsúcsát mindenképpen szeretném megjavítani legalább 50 kg-al és természetesen aranyérmet szerezni.

Mészáros László a PRO League világbajnokságon június 18-án, vasárnap szerepel majd, míg a nottinghami kontinensviadalon július 2-án szintén vasárnap. Erőemelőnk a tavaszi idény után pedig az Orlandoban esedékes Mr.Olympan és vagy a madridi Arnold Classicon vagy a szintén spanyolországi PRO Raw Európa-bajnokságon indulna majd ősszel a tervek szerint.

Mészáros László 2023-as programja

PRO League világbajnokság

Astorga, Spanyolország - június 18

IPL Európa-bajnokság

Nottingham, Anglia - július 2

Mr.Olympa

Orlando, Egyesült Államok - ősz

Arnold Classic/ PRO League Európa-bajnokság

Madrid, Spanyolo./Spanyolo. - ősz