22 nevezővel négy csoportban vette kezdetét az idei ötödik régiós MDL torna, ahol több, mint tíz piros-fehér dartsonak szoríthattunk Nyíregyházán. A csoportküzdelmekből nyolc DVTK-s játékos jutott fel a 16 fős főtáblára, míg Nádasdi Ferenc, Varga Gergely és Kriston Szabolcs 17. lett.

Az egyenes kiesés szakasz első körében búcsúzott Rakaczki Arnold, Nagy Viktor és Kulifai Gergely, akik így a kilencedik helyen zártak. A legjobb nyolc között a felső ágon öt győzelem után Kamenyiczki Tibort is megállította döntő legben Kürti Áron, míg Sviderszki Dávid számára szintén csapattársa állta útját Dupcsák István személyében. Az alsó ágon Lévay Máté első 4:0-s sikere után pedig ismét legveszteség nélkül jutott az elődöntőbe.

A dósgyőri felső ági elődöntőn Kürti Áron hat legben le tudta győzni Dupcsák Istvánt, aki a végül 4:1 arányban szintén búcsúzó Lévay Mátéval bronzérmet szerzett. A fináléban a kétszeres régiós év végi MDL ezüstérmesünk a hazai pályán játszó ellenfelével sajnos már nem bírt, így meg kellett elégedni szezonbeli harmadik dobogójával.

A régiós ranglistán Kürti Áron vezet, míg Nagy Viktor áll a bronzérmes pozícióban. Rajtuk kívül még öt piros-fehér dartsos is országos döntős helyen tanyázik öt kör után.

A következő, hatodik fordulót május 19-én ismét a DVTK otthonában rendezik majd.