Nyolc csoportban - egy darab ötfős és hét darab négyfős leosztásban - 33 indulóval, köztük kilenc diósgyőri játékos részvételével vette kezdetét a 12. régiós MDL forduló Debrecenben. A csoportküzdelmek után hat miskolci dartsos jutott a 24 fős főtáblára, míg Bugil Ákos, Lévay Máté és Vadnai Péter József a 33. helyen végzett.

Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a 16 közé kerülésért Bárány Péter 4:0 arányban, Kulifai Gergely pedig csapattársa ellen döntő legben szenvedett vereséget és zártak a 17. helyen. A nyolcaddöntőben Kamenyiczki Tibor második győzelmét aratta 4:3-ra és jutott tovább Tóth Zoltán ellenében, míg André Roland és Lövei Milán is vereséget szenvedett, amivel a 9. helyet szerezték meg. Kamenyiczki Tibor a negyeddöntőben Varga Dániellel találkozott, akivel nem bírt így a legjobb diósgyőri versenyzőként az ötödik pozícióban zárt.

A régiós ranglistán a hétközi fordulót kihagyó Kürti Áron visszacsúszott a második helyre, míg Bárány Péter is veszített egy pozíciót és immáron a negyedik. Rajtuk kívül továbbra is öt diósgyőri dartsos áll még az első 15 között, ami egyben országos döntős helyet is jelent.

A 13. MDL fordulót közel másfél hónap múlva, július 13-án rendezik majd Nyíregyházán.

Eddigi DVTK-s eredmények a 2022-es Magyar Darts Liga Kelet-Magyarországi régiós fordulóiról