Az elmúlt időszak eseményeit figyelembe véve ez komoly teljesítménynek számít. A két héttel ezelőtti, lyukóbányai amatőr futamon ugyanis Hadik András szinte rommá törte az R5-ös Fiestát, a csapat azonban újjáépítette, versenyképessé tette a technikát, amit a srácok ezután végig az élmezőnyben tartottak.

- A fiúk jól dolgoztak, az autó kész lett, és mi is nagyjából felkészülve vártuk az újabb aszfaltos feladatot - utalt vissza az előzményekre Hadik András. - Ettől függetlenül tudat alatt egy kicsit óvatosabb voltam, talán ennek tudható be az az öt másodperc, amivel lemaradtunk Velenczei Ádáméktól. Az első négy nagyon közeli időket autózott ismét egymástól, a mostani hétvége is megmutatta, hogy nincsenek nagy különbségek. Összességében értékesnek tartom a dobogós helyezésünket, mert tartjuk a lépést a bajnokságban a többiekkel, az elmúlt két hét viszontagságai után pedig boldog vagyok, hogy ilyen eredményesen sikerült a móri futamunk.

Hadik András és Kertész Krisztián jelenleg a magyar bajnokságban is a dobogó harmadik fokán áll, de hátra van még novemberben a nyíregyházi viadal, decemberben pedig majd a Mikulás Rallye zárja a 2020-as szezont. A hajrában, a bajnokság utolsó harmadában pedig még bármi előfordulhat.

- Az elejétől kezdve megpróbáltunk lendületesen, gyorsan és hibamentes autózni, ez most erre volt elegendő. Nem vagyunk messze egymástól, talán a nyíregyházi EB-futamon fordul majd a szerencse - fogalmazott Hadik András. - A Vértes Rallye elején a gumiválasztás szempontjából köztes megoldást választottunk. Igazán egyik pályára sem volt kimondottan jó, de a biztonság szempontjából igen. Nagyon sokan, rengeteget dolgoztak azért, hogy ott lehessünk a rajtban, később pedig a célban. Köszönjünk mindenkinek az áldozatos munkáját, nagyon hálásak vagyunk. Most egy bronzéremmel sikerült ezt viszonozni, de bízom benne, hogy lesz ez még fényesebb is.

A Taxi4 Vértes Rally végeredménye

  1. Velenczei Ádám, Szőke Tamás                 (Skoda Fabia R5 EVO) 59:23,8
  2. Turán Frigyes, Bagaméri László      (Volkswagen Polo R5) +4,3
  3. Hadik András, Kertész Krisztián     (Ford Fiesta R5 MK II) +5,1
  4. Vincze Ferenc, Igor Bacigál             (Skoda Fabia Rally2 EVO) +14,3
  5. Csomós Miklós, Nagy Attila           (Skoda Fabia R5) +55,6
  6. Balogh János, Holczer Dániel          (Ford Fiesta  R5 MK II) +1:33,8