A magyar válogatott utazó keretét Koronics András technikai vezető tájékoztatása szerint Bach Boglárka, Dobos Ágnes, Dubei Debóra, Gundel-Takács Anna, Horváth Bernadett, Horváth Krisztina, Kuttor Enikő, Markó Dorina, Nagy Dorottya, Solymosi Noémi, Szeitl Vanessza és Weninger Virág alkotja.

- Sikeresen megérkeztünk Montenegróba - mondta el Horváth Bernadett, az Aluinvent DVTK játékosa. - Vasárnap lesz az első mérkőzésünk a csehek ellen. Nem lesz könnyű, de a célunk a feljutás kiharcolása. Az első három helyezett jut fel, de a célunk az, hogy döntőbe kerüljünk. Mindent el fogunk követni ennek érdekében.

A wbasket.hu cikke szerint a sorsolásnál nem volt szerencséje a magyar válogatottnak, hiszen B-divíziós tornához képest szokatlanul erős csoportba kerültek a mieink. Az első körben az európai élvonal két tradicionális nemzete Csehország és Ukrajna lesznek az ellenfelek.

A podgoricai kontinenstornán 13 együttes vesz részt. A magyar válogatott Ukrajnával és Csehországgal alkotja az A-csoportot. Emellett a „C” és a „D” csoportban is három-három alakulat szerepel, míg a B-csoportban négy. Minden csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe. A magyar válogatottat is a soraiban tudó A-csoport a „B” jelű négyes két továbbjutójával alkotja majd a középdöntő „E” csoportját. Itt minden gárda hozza magával csoportja másik továbbjutó csapata ellen elért eredményét és a másik csoport két továbbjutójával játszik mérkőzéseket. A középdöntő csoportok első két helyezettje kerül az elődöntőbe. Végül az első három helyezett jut fel az A-divízióba.

A 2016-os B-divíziós U20-as Európa-bajnokság csoportjai

A-csoport: Ukrajna, Csehország, Magyarország
B-csoport: Románia, Horvátország, Bulgária, Fehéroroszország
C-csoport: Nagy-Britannia, Litvánia, Izrael
D-csoport: Írország, Szlovénia, Montenegró

A magyar válogatott programja a csoportkörben:

2016. július 10., vasárnap
Csehország – Magyarország 17:45

2016. július 11., hétfő
Magyarország – Ukrajna 15:15

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!