A legutóbbi fordulóban a DVTK legyőzte a bajnok Ferencvárost.

- Egy valódi önbizalom növelő győzelmet arattunk egy rendkívül erős ellenféllel szemben, ilyenkor természetesen jobb a hangulat az öltözőben - idézte fel Vladimir Radenković. - Azonban nemcsak a sportban, hanem az élet minden területén jól ismert az a jelenség, hogy amikor valaki eredményesen végzett el egy feladatot, akkor sokkal nehezebb folytatni a munkát. Éppen ezért külön felhívtam a srácok figyelmét arra, hogy ezzel még nem ért véget a bajnokság, egy rendkívül fontos mérkőzés vár ránk Székesfehérvárott.

Az OTP Bank Ligában a DVTK 16 mérkőzésen szerezte meg a vezetést, majd ezt követően 12 alkalommal győzött is, a maradék négy találkozón pedig döntetlent játszott, azaz egyszer sem kapott ki. Erre csak az FTC és a PAFC volt még képes a mezőnyből.

- Ez egyértelműen mentalitás kérdése, mennyire bízunk magunkban és a csapattársakban, mennyire vagyunk bátrak. És azt se felejtsük el, hogy ezen kívül háromszor sikerült egyenlíteni, a Paks ellen pedig megfordítottuk az eredményt - tette hozzá.

Rudi Požeg Vancašt Újpesten, Holdampf Gergőt pedig Újpesten kellett lecserélni sérülés miatt.

- Eddig sem takaróztunk a hiányzókkal, és ezután sem akarunk a problémák miatt panaszkodni, a lehető legerősebb csapatot küldöm pályára - mondta a szerb sportszakember. - A héten újabb fiatalok edzettek velünk a DVTK saját akadémiájáról, és azt már most előre bocsájtom, hogy közülük néhányan velünk kezdik meg a nyári felkészülést, lehetőséget adunk nekik, hogy megmutassák a képességeiket, ami kétségtelenül megvan bennük. Aki eddig bemutatkozott az első csapatban, abban nem csalódtam, megfelelő önbizalommal végezték el a rájuk bízott feladatot.

A DVTK és a Fehérvár FC kétszer találkozott az OTP Bank Liga idei kiírásában, és mindkétszer a hazai csapat nyert, méghozzá mindkétszer 4-0-ra.

- Nagyon régen, még Kisvárdán győztünk legutóbb idegenbeli körülmények között, mert mezőkövesdi sikert nem sorolom ide, hiszen ott gyakorlatilag hazai pályát teremtettek a szurkolóink - mutatott rá a vezetőedző. - Meg kell változtatni a gondolkodásmódunkat, mert amíg itthon 4 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség a csapat mérlege a bajnokságban, mióta átvettem az irányítást, addig idegenben 1 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség. Dolgozunk azon, hogy megtaláljuk ennek a kétarcúságnak az okát, és még inkább azon, hogy idegenben is eredményesek legyünk. A hazai találkozókon bebizonyítottuk, hogy megvan bennünk az a győztes mentalitás, az a minőség, ami a jövőben sikerre vezet, de Székesfehérvárott is látni akarom, hogy át tudunk lépni ezen az akadályon, és ugyanolyan önbizalommal és ugyanolyan bátran játszunk, mint a DVTK Stadionban. Ehhez kiváló alapot jelent az a küzdőszellem és fegyelmezettség, amivel több mérkőzést is megnyertünk hazai pályán, ezt a teljesítményt kell megismételni Miskolctól távol is.

Az utolsó forduló eredményeitől függően a DVTK megtarthatja a 6. helyezést, de legrosszabb esetben is a 8. helyen zárja a bajnokságot.

- Olyan játékosokat akarok látni a pályán, akik képesek küzdeni a jobb helyezés érdekében - szögezte le. - Mert ha az ilyen meccseken tudunk küzdeni, akkor biztosan nem lesz gond a küzdőszellemmel a nagyobb tétre menő találkozókon is.

A székesfehérvári csapat számára a bajnokság legfontosabb mérkőzése következik, mert még megnyerhetik az ezüstérmet, ugyanakkor elbukhatják a bronzérmet is.

- Erről beszéltem eddig is. Az idei utolsó vizsga vár ránk, ahol a Fehérvár külső motivációjához mért belső motivációt kell megtalálni magunkban - húzta alá Vladimir Radenković. - Újpesten a hazai csapat az életéért játszott, miként most most is hasonló a helyzet, erre kell nekünk reagálni. Teljes koncentrációval kell pályára lépni, és ki kell adni magunkból mindent, mert a tabella élmezőnyében található csapatok otthonában is meg kell mutatni a karakterünket.