A Bükkben rendezett autóversenyeknek óriási hagyománya van: a Miskolc környéki pályák 1987 óta 26 alkalommal voltak helyszínei a szakág viadalainak. Az idei esemény azonban sok újdonságot tartogat: az ÉMAM Zrt. új rendezőként lép a hazai autósport életébe; a cég vezérigazgatójaként visszatér a régi versenyrendező, Jacsó Tibor; a rendezésben stratégiai partnerként pedig a DVTK multisport klub is szerepet vállal. 
 
Az Észak Magyarországi Autó- és Motorsport Zrt., azzal a céllal alakult, hogy az Észak-magyarországi régióban ismét méltó szervezője legyen a környéken hatalmas népszerűségnek örvendő autósport eseményeknek. A cég vezérigazgatója Jacsó Tibor lett, aki 1996 és 2013 között számtalan Miskolc és Zemplén Rally rendezője volt.

 „Az újjáalakul MNASZ vezetése partnert keresett ebben a régióban, ezért alakult meg ez a cég, amelynek célja feléleszteni a régi, nagysikerű, több tízezer ember előtt zajló Miskolc és Zemplén rallykat egy olyan szakmai csapattal, amely korábban már bizonyított. Örülök, hogy ezen célunk eléréséhez az ország egyik legfejlettebb infrastruktúrájával rendelkező sportklubja is csatlakozik. Szeretném a több mint 15 éves versenyrendezői tapasztalatommal segíteni a Zrt.-t és természetesen a régiót azzal, hogy színvonalas és élményekben gazdag autóversenyeket láthassanak a rajongók a jövőben.”

A Zrt. stratégiai partnere a 25 szakosztállyal, köztük autósport szakosztállyal és 3000 sportolóval rendelkező régiós multisport klub a DVTK, mely hatalmas rendezői tapasztalattal rendelkezik a sport terén: évente különböző csapat- és egyéni sportokban közel 800 eseményt szervez, nagyjából 160 ezer szurkolónak.

Dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs igazgatója elmondta: „A látvány csapatsportágak mellett az autósportnak, különösen a ralinak van hatalmas hagyománya Miskolc környékén. Ahogy már korábban is jeleztük, a DVTK szívesen vállal szerepet minden olyan tevékenységben, amely vonzóbbá teszi az Észak-magyarországi régiót, és most örömmel veszünk részt a térség autósportjának újjáélesztésében. A DVTK Stadiont és Arénát a rajongóink már ismerik, de örülnénk, ha a technikai sportok szerelmeseinek is megmutathatnánk, hogy ideális központja lehetünk egy raliversenynek, hiszen itt egy helyen megvalósítható egy rajt-célceremónia, egy szervizpark vagy egy szurkolói zóna.”

Popovics Adrienn, a HELL ENERGY operatív marketing igazgatója így nyilatkozott:

2006-ban, az „újszülött” HELL márka első legyártott termékeit a helyi raliverseny közönségének kínáltuk, és izgatottan vártuk, milyen lesz a fogadtatás. Azóta óriási utat járt be a márka, nemzetközileg ismert és szeretett „brandé” váltunk, közel 60 országban vagyunk jelen. Gyökereinket azonban nem felejtjük el, és a lokális sportélet támogatása továbbra is elsődleges helyet foglal el társadalmi szerepvállalásunkban. Örömmel adjuk nevünket a Diósgyőri Rally-hoz, amelyet kiemelt figyelem övez a régióban, és büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhatunk a rendezvény sikeréhez. 

Fotó: Dudás Endre